Фотография

Фотографията е едно от хобитата на Левон Хампарцумян още от тийнейджърските му години. С навлизането на цифровите технологии и дигиталните камери интересът му към фотографията и свързаната с нея обработка на дигиталните изображения се възобновява. Пред обектива му най-често попадат пейзажи и самолети в полет, обича и макро фотографията. Споделя, че освен усещането за кадъра, необходимо условие със сигурност е и наличието на качествено техническо оборудване.

Градинарство

Друго любимо занимание на банкера е градинарството. Роден и отрасъл в къща на Горнобанския път, самият той разказва, че се чувства комфортно сред природата. „Нямам проблем да си насадя зеленчуци или някакви билки, цветя и т.н. Това е изключително разтоварващо хоби, а и по този начин виждаш цикъла на възпроизводство в природата“, споделя Хампарцумян.

Кулинария

Участието му в популярното телевизионно предаване „Черешката на тортата“ по Нова ТВ през 2012 г. показа банкера и в друго амплоа – като кулинар. В началото на юни Левон Хампарцумян стана победител във втория сезон на предаването, спечелвайки овациите на журито и публиката с уменията си в кухнята. В менюто си Хампарцумян включи студена доматена супа, домашно барбекю с аржентински пържоли и нестандартен десерт – ягоди с червен пипер.

 

Левон Хампарцумян

Левон Хампарцумян