Публикуван в В медиите

 

LH_2335234343

Протестите са индикация за проблеми, но не са инструмент за разрешаването им, заяви банкерът Левон Хампарцумян в студиото на LiveNews в НДК.

Аз чух много предложения и идея, някои от тях откровено популистични, други пък – откровено невъзможни, но не можах да видя директния сблъсък на политиците по болните теми, коментира предизборната кампания банкерът.

„Надявам се, че политиците биха загърбили емоциите, които ги владееха последните седмици и биха седнали на едни прагматични разговори. Едно от нещата, които трябва да се направят със сигурност е да имаме градивна атмосфера, в която предприемачите да се чувстват спокойно. Ние трябва да сме атрактивно място за чужди инвестиции. Ние имаме нужда от сериозни реформи в образованието, здравеопазването, в сферата на сигурността“, каза още Левон Хампарцумян.

За финал той заяви: „Първо трябва да започнем да растем като икономика и чак тогава да започнем да говорим за доходите. Идеята със заеми да увеличим доходите е деструктивна, това не е устойчив растеж.“

 

Оригиналната публикация четете тук