Публикуван в В медиите

 

SmartNews.bg

LH_23827137

Гостувахме на Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на Unicredit Bulbank, за да поговорим за мобилните технологии и как те ще се отразят на бъдещето на банкирането.

Двадесет и четири часови банкови услуги, избор кога да посетите местния банков филиал и кога да използвате онлайн банкиране през своя смартфон и таблет за банкови транзакции, както и специализирани услуги достъпни през всяко мобилно устройство, е картинката, която вече се превръща в реалност в областта на банкирането.

“Следващите години ще бъдат по някакъв начин възхитителни от гледна точка на предложенията, които ще има, но и на конкурентната борба между различните технологии, докато се покаже по-ясният лидер.” – сподели г-н Хампарцумян.

Нямаше как да пропуснем големия въпрос в разговора ни с г-н Хампарцумян: Apple или Samsung?

“В средносрочен план ще купя Samsung, защото Apple просто няма този технологичен ресурс. И, като че ли със смъртта на Стив Джобс, изворът на новите идеи вече малко е попресъхнал.”

Всички чакат Apple TV, подчерта той, но като инженерен капацитет, Samsung са много по-големи от Apple. “Благодарение на изключителния технологичнен и маркетингов гений на Стив Джобс, Apple стигна там, където е, промени света, но надали има стамината да може да продължи да го прави със същия темп и по същия начин.”

 

Цялото видео интервю можете да гледате тук